UZP ruszył ze szkoleniami.
Społecznie odpowiedzialnie Urząd oczekuje kawy Fair trade przyznając takiej ofercie 10%.
W następnych szkoleniach proponuję ekologiczne jajka na śniadanie (Naturland Fair), serwowane przez obsługę kelnerską w ubiorach GOTS.
Podchodząc do tematu systemowo, pijąc certyfikowaną kawę poprawiamy życie społeczności krajów globalnego południa.
A jakby tak poprawić życie na północy i zażyczyć sobie obsługi baristów, kelnerów, kucharzy, pokojówek i barmanów (no chyba będą barmani, wszak i tak zamawiający nie ponosi kosztów usług dodatkowych zaciągniętych przez uczestników przedsięwzięcia edukacyjnego), zatrudnionych w oparciu o stabilne i godziwe warunki, co niestety będzie miało wpływ na cenę usługi a ta ma w tych postępowaniach 70 – 90 %.
Ot taki systemowy paradoks.
Oczywiście medal za odwagę, jak to powiedział znany Wam Maciej L. – UZP musi być forpocztą.
{ 1 komentarz… przeczytaj go poniżej albo dodaj swój }
Piękne, syntetyczne podsumowanie szkolenia, w którym sam brałem udział 🙂 Pozdrawiam serdecznie!